Monitoring képzés terhelés: Quo vadis? # 3

Az első két cikk foglalkozik megfizethető, valamint egy sokkal költségesebb módszerek. Most pedig menjen át a hasznosítani pszichometriai eszközöket kap egy fontos dimenzió a monitoring képzési terhelés. Nem tárgyalt a hasznosítani a GPS vagy hasonló technológiák azonban fedezi fel a következő üzenet.

Őszintén szeretnénk bemutatni néhány információt a különböző eszközöket, jelenleg alkalmazott, valamint megy át profik valamint hátrányait őket.

Profil hangulati állapotok (POMS)

A profil hangulati állapotok (POMS) egy mentális os skála hasznosított megvizsgálni átmeneti, egyedi hangulatot államok. Az eredeti skála létrehozott McNair munkatársai 65 termék elmagyarázza érzéseit az emberek. Van egy rövid változata, melyből 11 az eredeti példány POMS létrehozott Cella és munkatársai, 1987-ben azonban ez a verzió (Brief POMS) kellékek csak egy pontszámot általános mentális stressz. Van még egy további változata az úgynevezett rövid profiljának típusát hangulati állapotok (POMS-SF) által létrehozott Shacham 1983-ban A rövid típusú változat 37 példány közül választott az eredeti POMS. Ez megőrzi a hat alskála által szolgáltatott információ POMS. A POM-Bipolar a legújabb kívül a POMS. Ez eljárások hangulatok, valamint érzések többnyire tudományos helyett nem klinikai beállításokat. Ez segíthet, hogy kitaláljuk, az egyén pszichiátriai állapot terápiás vagy hasznosítható összehasonlítani hangulat társított profil különböző jellegű betegségek. A nem klinikai beállításokat, a POMS-bipoláris megvizsgálhatja hangulat módosítások által létrehozott módszerekkel, mint a pszichoterápia vagy a meditáció.

Itt lehetőség van letölteni a POMS skála.

Ez a skála már használt különféle populációk sokkal több, mint 2000 tanulmány történik kihasználva azt. mégis van egy kevés adat áll rendelkezésre a sportolók, valamint a linkek más eljárásokkal túledzett valamint overreaching.

A POMS értékelések önkitöltős készletek válaszadók értékeléshez sorozata hangulati (például „zavartalan” vagy „Elnézést dolgok”) alapján, hogy pontosan hogyan is minden egyes termék magyarázza a válaszadó hangulata egy év alatt három alkalommal keretek (azaz , az elmúlt héten, beleértve a mai, ideális őt, egyéb). Normatív adatok alapján a „az elmúlt héten, beleértve a mai” időkeretben. A POMS alaptípus tartalmaz 65 termék, valamint körülbelül 10 perc alatt fejezik be. A válaszadó árak minden terméket 5 pontos skálán, az „egyáltalán nem”, hogy „rendkívül”. A POMS rövid formája, amely kiválóan alkalmas hasznosítani az egyének, akik számára a rendszeres feladatokat lehet kemény, valamint időigényes hasznosítja pontosan ugyanolyan méretű, mint a POMS alapvető formája azonban amely csak 30 példány. Ez mindössze 5 percet vesz igénybe. Mind a POMS alap, valamint a POMS

Rövid értékelések meghatározására hat meghatározott hangulati tényezők:

• Feszültség-Szorongás • Depresszió-levertség • Anger-Hostility • Vigor-Activity • fáradtság tehetetlenség • zavarodottság-zavarodottság

A POMS-Bi típusú tartalmaz 72 termékek, valamint a használ egy 4 pontos skálán. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. tevékenységek a POMS-Bi fajta „sokkal ellentétben ez a” kell „Sok ilyen”. Ellentétben a többi POMS felmérésekor a POMS-Bi eljárások mind a pozitív, valamint a kedvezőtlen hatásokat. minden a hat bipoláris mérleg, az egyik pólus jelentése pozitív elemei a dimenzió, míg a másik pólus utal, hogy a kedvezőtlen szempontokat:

• Álló-Szorongó • kellemes ellenséges • felajzott depressziós • Magabiztos-Bizonytalan • Energetikai-Fáradt • Clearheaded-Zavaros

1971 óta számos kutatási tanulmány vizsgálatok szolgáltattak bizonyítékot a prediktív valamint építmények érvényességét POMS alap, valamint a POMS rövid értékelést. Alpha együtthatót, valamint egyéb vizsgálatok felfedezték a POMS alap, valamint a POMS rövid megjelenítéséhez rendkívül kielégítő szintű belső összhang, míg a termék pillanat összefüggések arra utalnak, hogy megfizethető szinten teszt-reteszt megbízhatóság. szempontja analitikus ismétlésben bizonyítani a faktoriális érvényességének 6 hangulati tényezők, valamint egy értékelést a saját termékek meghatározó egyes hangulat adja támogató anyag érvényességét a szempont pontszámok. Tanulmányok szintén támogatta a bipoláris jellegét hangulatok által meghatározott POMS-Bi értékelését, valamint a megbízhatóság vizsgálatok kimutatták, hogy POMS-Bi termékek bizonyítják a megfelelő belső konzisztenciát.

Az egyik legelső motiváló vizsgálatok által O’Connor és munkatársai. (1989) azt vizsgálták POMS pontszámok, valamint nyugalmi nyál kortizol szintje 14 női főiskolai úszók során progresszív növeli, valamint csökkenti a képzés mennyiség, valamint összehasonlítottuk a pontosan ugyanolyan eljárások nyolc aktív College nők, akik szolgáltak kontrollként. képzési volumen növelte 2.000 kilométer / nap szeptemberben (alapvonal) magasságig 12.000 kilométer / nap januárban (túledzés), eleget csökkenésével képzés (kúpos) 4500 yard / nap februárban. Az úszók tapasztalt jelentős változástS feszültség, depresszió, harag, életerő, fáradtság, valamint a világszerte hangulat az egész képzési szezonban a kontrollhoz képest. Nyál kortizol lényegesen nagyobb volt, az úszók a kontrollokhoz képest során alapvonal, valamint a túledzés, azonban nem volt különbség a csoportok megfelelnek a kúpos. Nyál kortizol lényegesen korrelált depressziós hangulat során túledzett (r = .50) azonban nem a kiinduláskor vagy kúpos. világszerte hangulat, depresszió, valamint nyál kortizol lényegesen magasabb volt a túledzés fázis azokban úszók besorolt állott, mint azok az úszók, akik nem mutatnak nagy csökkenéseket.

Ez volt az egyik előzetes vizsgálatok arra utal közötti kapcsolat fellendítése képzési munkaterhelés, POMS pontszámok valamint kortizol intézkedéseket támogatja annak lehetőségét, hogy használja ezt a pszichometriai eszköz, hogy megértse, hogy pontosan hogyan sportolók voltak megbirkózni képzés terhelés.

Urhausen et al. (1998) felfedezte, hogy a paraméterek a hangulat adja nyugalmi mellett a szubjektív pontszám Borg edzés közben lényegesen csökkent során túledzés egy megfelelnek a kutatási tanulmány állóképességi sportolók.

Filaire et al. (2001) használunk POMS együtt endokrin markerek kutatási tanulmány focisták, valamint felfedezték, hogy az ilyen csoportban csökkent tesztoszteron kortizol arány nem vezet automatikusan csökken a csapat teljesítményét, vagy adja meg a csapat túledzés. Ugyanakkor azt javasolta, hogy az integrált mentális valamint élettani módosítások során a nagy intenzitású edzés többnyire a kamatláb, ha a megfigyelés képzés szorongás kapcsolatban teljesítményt.

Úgy tűnik, ennek eredményeként eltávolítás hogy POMS van a leendő kell használni, hogy vizsgálja meg, hogy pontosan hogyan sportolók megbirkózni képzése tonna valamint POMS pontszám könnyen előfordulhat, hogy egy link hormonális egyensúlyhiány.

REST Q Kérdőív

A Recovery-Stress Kérdőív sportolók [RESTQ-Sport] egy kérdőívet jelentett, hogy meghatározza, hogy milyen mértékben sportolók fizikailag vagy szellemileg hangsúlyozta, valamint a jelenlegi megértése gyógyító (Kellmann & Kallus 2000 valamint Kellmann & Kallus 2001) . Azt által használt sok egyének, valamint a szervezetek szerte a világon, valamint az is ennek eredményeként lehet eléggé becslések szerint már alkalmaztak legalább több ezer nagy teljesítményű sportolók diagnosztikai eszközként észrevenni alatt helyreállítási államok valamint a terv gyógyító gyakorlatokat. Az elődje ez pszichometriai eszköz volt az általános Recovery stressz kérdőív (Kallus 1995) megfogalmazott azon az elképzelésen, hogy az emberek reagálnak más módon fiziológiai, mentális igények függvényében, hogy pontosan hogyan kipihenten azok, amikor foglalkozott a ezeknek az igényeknek.

A RESTQ-Sport alapján épült a koncepció, hogy egy sportoló jól behajtott csinálni sokkal jobb, mint az, aki alatt szedett. Azonban, az elméleti valamint funkcionális gond szabályozott a technikákat használjuk, hogy a szám ki a 19 alskálákat a RESTQ-Sport (Kellmann & Kallus 2000 valamint Kellmann & Kallus, 2001) alkalmazunk a priori technikáját meghatározására minden egyes alskálák, integráló beírni számos skálák, amelyek megmutatják a különböző elemek a szorongás, valamint a hasznosítás. A RESTQ-Sport-ben alakult azzal a kutatási tanulmányt folytat a szorongás az általános Scale, valamint a sport skálát tartalmazó termékek megfigyelhető, hogy egybeessen a szorongás vagy gyógyító államok sportolók (Kellmann & Kallus, 2001).

A vizsgálat során 7 szorongás skálák, valamint 5 gyógyító mérleg.

A skálák:

Általános szorongás érzelmi szorongás szociális szorongásos vita fáradtság erőtlenség Fizikai panaszok siker Social gyógyító testi gyógyulás általános jólét alvás minőségi Disturbed szünetek Burnout / érzelmi kimerülés Fitness / sérülés fitnesz / lét alakú Burnout / egyéni teljesítmény önhatékonyság önszabályozás

Ha gondolkodik tudva sokkal többet ezt a tesztet, valamint egy szoftver alkalmazás szerzi az eredményeket, azt javasoljuk, hogy kap Dr. Kellmann-k, valamint Kallus’ könyvet Human Kinetics. A könyv szintén tartalmaz a szoftver alkalmazás gólt a kérdőívet, valamint a kínálat akkor a grafikonon.

A grafikon rendszerint megjelenik, mint ez által James Marshall blogjában:

Azonban, akkor létre saját táblázatot gólt azt is grafikonon, mint én.

Számos tanulmány kimutatta, hogy pontosan hogyan érvényes, valamint a megbízható ez a vizsgálat. mégis az egyik legérdekesebb azok által közzétett Jürimäe et al. (2004). Ezek hatásait vizsgált növelő képzési tonna versenyképes evezősök valamint felfedezett jelentős kapcsolatot a képzés mennyisége, illetve a fáradtság pontszámok között (r = 0,49), szomatikus panaszok (r = 0,50}, valamint az alvás minőségi (r = -0,58) végén nehéz edzés után. Emellett jelentős Hangkonferenciaközlésns hasonlóképpen között megfigyelt kortizol, valamint fáradtság pontszámok (r = 0,48), a végén a nehéz képzés mellett közötti módosítások a kortizol, valamint módosításokat fáradtság (r = 0,57), valamint a szociális szorongás (r = 0,51) .

Meg kell magyarázni, hogy ez a vizsgálat nem végezhető napi azt kéri a sportoló arról, hogy pontosan milyen gyakran a válaszadó vett részt a különböző tevékenységek során az előző három nap / éjszaka. A Likert-típusú skála kerül felhasználásra értékek 0-tól (soha) 6 (mindig) a rangsorban gyakorisága tevékenységek / tapasztalatok az előző 3 nap / éjszaka.

Borg skála, valamint az erőfeszítések megértése

Az észlelt erőfeszítés eszméjét fél évszázad háttal vezették be, valamint olyan működési jelentést, amelyek technikákkal rendelkeznek az észlelt erőfeszítések, törzsek, valamint a fáradtság különböző elemeinek meghatározására. Az egyik rendkívül tipikus technika az RPE-skála az “észlelt erőfeszítés minősítése” (“a Borg skála”) hivatalosan érthető, mint a “Borg RPE Scale®”.

Mivel Borg professzor elmagyarázza: “Stevens” “aránya (R) skálázási technikák az SR-funkciók meghatározására javultak, nemcsak a családtagok funkcióinak megszerzésére javultak, hanem inkább közvetlen (” abszolút “) intenzitási szintek. Ez történt verbális horgonyok, az alapvető osztályozásból (C) mérlegek (rangvásárlás mérlegek), mint például a “nagyon gyenge”, “mérsékelt”, “erős” stb. Teljes szubjektív dinamikus tartomány, annak biztosítása érdekében, hogy a számok és a horgonyok közötti kongruencia megszerzhető.

Ha igazán gondolkodsz erről, akkor meg kell vizsgálnia Dr. Elisabet Borg disszertézisét, ahol a “Borg CR100 Scale®” létrehozására szolgáló ötletes technikát biztosítja (szintén “centimax skála”). Élveztem az előadását az előadását az elmúlt évben Olaszországban, valamint lenyűgözött a magas színvonalú munka, amit tett, hogy megfeleljen az apja felméréseinek az észlelt erőfeszítés eredeti arányában.

Sokkal többet jelenthetsz Dr. Elisabet Borg-ról itt, valamint a Gunnar Borg professzorról.

A “Borg Scale” hasznosítására vonatkozó ajánlások sok szakértői társadalom, pl. Amerikai Szív Szövetség www.americanheart.org, American Thoracic Society www.thoracic.org, American College of Sportsic Medicine www.acsm.org, British Association for Cardiac Rehabilitáció www.bacrphaseiv.co.uk.

Ezek a mérlegek megszerezhetők a cégből: “Borg érzékelés”, Gunnar Borg, Rädisvägen 124, 165 73 Hässelby, Svédország. Telefon 46-8-271426. E-mail: borgperception@telia.com.

Egyéb alternatívák

Vannak különböző eszközök állnak rendelkezésre ezekben a napokban, mint például azoknak, akiknek megfelelnek:

Élet szorongás (Lesca)

Állami tulajdonságok stressz és szorongásállomány (stai)

Athletic megküzdési készségek készletek (ACSI)

Ugyanakkor nincs tapasztalatom, hogy kihasználjuk őket … Talán néhányan közülük a látogatók sokkal többet értenek, valamint azt, hogy mit kell tennie a megjegyzéseket bármilyen típusú közülük?

Elég információ most a pszichometriai eszközökre … A következő közzététel az erő, a hatalom, valamint a sebességhez kapcsolódó elemeket fedezi.

Ossza meg ezt:
Linkedin
Twitter
Pinterest
Whatsapp
Email
Nyomtatás
Facebook
Tumblr

Mint ez:
Mint a betöltés …

Összefüggő

Monitoring Training Tons a Team Sports: Quo Vadis? # 1September 19, 2010 “monitoring”
Erő, valamint az erőművi mérések az állóképes képzési tervezéshez: Mi van ott? Augusztus 19, 2007 “Erővizsgálat”
Monitoring tréning terhelés: az összes alkatrész összege, 22, 2010 “adatelemzés”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *